Du er her: Hjem / / Power forlenger med Norsirk
Power forlenger med Norsirk

Power forlenger med Norsirk

Power har fornyet tilliten til Norsirk, og signert en avtale om tre nye år hvor Norsirk ivaretar  produsentansvaret til alle butikkene i hele Norge. I praksis betyr dette at Norsirk skal fortsette å samle inn alle typer emballasje, alle typer batterier og alle typer elektrisk avfall på vegne av Power – i hele landet.

Trygt å ha store kunder som Power ombord

Stian Holmen, som er salgsdirektør i Norsirk, er godt fornøyd med forlengelsen av avtalen.

– Dette gir oss forutsigbarhet på hvor store volum vi skal samle inn av de forskjellige fraksjonene vi ivaretar på vegne av Power, og så skal vi fortsette med kvalitetsgjenvinning av de forskjellige fraksjonene. Det er samtidig viktig for oss å ha med en så kjent merkevare med i 3-i-ett-ordningen vi tilbyr på produsentansvar, sier Holmen.

En viktig faktor er compliance

Holmen mener noe av årsaken til forlengelsen av kontrakten også handler om at Norsirk leverer trygghet til kundene.

– Vi har alltid vært godt over kravene på materialgjenvinning av elektriske produkter, samtidig er vi størst på ombruk – noe vi merker kundene våre blir mer og mer opptatt av.

– Samtidig er vi faktisk det eneste produsentansvarsselskapet som har vært compliant på plastemballasje siden forskriften trådte i kraft. Kravet er å materialgjenvinne over 30 % – vi har rapportert 37 % til Miljødirektoratet for 2022. Dette ser vi blir viktigere og viktigere for kundene våre når det er et så stort fokus på plastforurensing i verden, og ikke minst sammen med det faktum at Norge står i bresjen for internasjonale plastavtaler. Da er det viktig å vite at man er hos et returselskap eller produsentansvarsselskap som leverer på kravene, påpeker han.

Pressing av EPS

For å effektivisere avfallsløsningen lokalt hos Power på Karihaugen har Norsirk satt ut en EPS-presse (isopor på folkemunne) som bidrar til at EPS’en presses sammen til kompakte enheter som kan fraktes mer hensiktsmessig.

– En pall på ca. 600  kilo tilsvarer ca. 3 fulle 20-fots konteinere stappet med EPS. Miljøgevinstene er svært store ved gjenvinning av EPS, og det skal bli spennende å se hvilke flere tiltak for forbedring vi kan få til sammen med Power i tiden som kommer, sier Roger Eibakk i Norsirk.

Hva er EPS?

Isopor og Styrofoam er begge typer av EPS – og består av Ekspandert Polystyren (EPS) som lages av petroleum og 98 prosent luft. I det daglige kjenner vi materialet først og fremst fra emballering av hvite- og brunevarer, samt i for eksempel fiskekasser. I tillegg brukes det mye som isolasjonsmateriale, både for veier og bygninger.

Vi har skrevet mye om kildesortering av EPS/Isopor 

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg