Kartlegging av B2B markedet av brukte mobiler

Fra NMBU på Ås utenfor Oslo har Norsirk hentet en  praktikant denne sommeren; Oscar C. Husebye. Han studerer industriell økonomi og teknologiledelse ved NMBU, med spesialisering i innovasjon og produktrealisering. I tillegg er han aktiv som studentpolitiker i Oslo. Oscar skal kartlegge B2B-markedet for gjenbruk av mobiler og printere/kopimaskiner, og gleder seg til å ta kontakt med samarbeidspartnere og aktører den kommende tiden.

-Det er viktig for Norsirk å finne ut av hvor stort dette markedet er, og vi vet ikke om noen andre som har kartlagt B2B markedet på den måten som Oscar skal gjøre for oss i sommer, sier driftsdirektør i Norsirk, Zlatko Kazaz.

Oscar selv ser frem mot en spennende tid hvor han skal kjenne på sirkulærøkonomi i praksis – ikke bare på papir.  -I politikken blir det mye prat om sirkulærøkonomi og bærekraft, men i NORSIRK får jeg muligheten til å jobbe med konkrete  saker i praksis. Det er et arbeid jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med. Oscar er sikker på at mer gjenbruk av IT-utstyr er helt nødvendig for at Norge og verden både skal møte markedets etterspørsel og bærekraftsforpliktelsene vi står ovenfor.

Les mer om hvor mye gjenbruk Norsirk allerede er i gang med her.