Du er her: Hjem / / Visste du at vi analyserer emballasjen som samles inn?
Visste du at vi analyserer emballasjen som samles inn?

Visste du at vi analyserer emballasjen som samles inn?

For å sikre at tallene vi rapporterer til myndighetene er korrekte, er det viktig å ha kontroll på at det vi som godkjente produsentansvarsselskap sender til materialgjenvinning og rapporterer til myndighetene, faktisk er emballasje og ikke andre avfallsfraksjoner.

Plukkanalyse

Derfor gjennomfører Norsirk plukkanalyser av avfallsfraksjonene vi samler inn, for å sikre at vi rapporterer riktig. Vi vet at det er en del feilsorteringer. Fra plukkanalysen på papp/papir tidligere i år fant vi blant annet en del bøker. Det er ikke emballasje, og skal derfor ikke telles med når vi rapporterer om gjenvunnet emballasje.

Produsentansvar på emballasje

Hvorfor sjekkes emballasjeavfallet?

Gjenvinnere av emballasje av papp/papir ønsker heller ikke fremmedelementer inn i sine gjenvinningsanlegg, derfor må vi kartlegge hva som sorteres feil. Neste steg er å informere om hva som skal kildesorteres som emballasje.  I avfallsforskriften er det produsentansvarsselskapenes informasjonsplikt beskrevet, og hvert år skal Norsirk gjennomføre landsdekkende informasjonskampanjer på samtlige av de emballasjefraksjonene vi samler inn og gjenvinner.

Kildesortering av emballasje

Plukkanalyse emballasje Norsirk

Papp plukkanalyse Norsirk

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg