Du er her: Hjem / / '- Motiverende å se verdiskapningen
'- Motiverende å se verdiskapningen

'- Motiverende å se verdiskapningen

Ordene faller etter omvisningen hos OsloKollega og Sirkular Gjenbruk. Follo Ren-ansatte er på besøk for å se hvordan de jobber med gjenbruk.

Medarbeiderne som håndterer utstyret som kommer inn på Vollebekk har av forskjellige årsaker stått utenfor arbeidslivet en tid. Gjennom NAV får de verdifull arbeidstrening på vei til fremtidige faste ansettelser. Noen går også inn i et lærlingeløp som leder til fagbrev som elektroreparatør.

- Det jeg liker aller best med hva Norsirk og OsloKollega har fått til her, er ivaretakelsen av produkter og komponenter, samtidig som også menneskene tas vare på. For oss i Follo Ren var det en god og motiverende opplevelse å se verdiskapningen her, sier Astri Thomassen Ekroll, leder for prosjekt og utvikling i Follo Ren IKS.

Gjenbruk og gjenvinning

IT-utstyret som behandles her kommer ikke kun fra Norsirks « sikker-bokser», men også blant annet fra Oslo kommune. Sikker sletting utføres på utstyr med lagringsminne som kan gjenbrukes i sin helhet, mens verdifulle deler som CPU og RAM-minne plukkes ut for komponentgjenbruk. Resten sorteres for å optimalisere materialgjenvinningen. I de samme lokalene tar Sirkular Gjenbruk imot kasserte hvitevarer fra Power og IKS-et RfD (Drammen).

Sikker-bokser tømmes på Vollebekk.

- Det som er bra her er at arbeidet viser at mennesker som av forskjellige årsaker har vært ute av arbeidslivet har verdi. Også i det materialistiske perspektivet tar man ut nye verdier av produkter som noen ikke vil bruke lenger. Hos OsloKollega og Sirkular Gjenbruk får alle en ny start, både menneskene og utstyret, sier Astri.

Vekker begeistring

Dette er den største gruppa som så langt har vært på omvisning. Fordelt på tre grupper fikk Follo Ren en grundig introduksjon til arbeidet.

- I Norsirk er vi stolte av samarbeidet med OsloKollega og Sirkular Gjenbruk. Ekstra stas er det når vi tar med kunder eller bransjekolleger og får deres spontane reaksjon på det som pågår her. Vi opplever at de blir like entusiastiske som oss og vil jobbe for å øke gjenbruken. Enten ved å bidra her eller der de kommer fra, forteller Guro K. Husby i Norsirk. Hun har så langt vært med på å starte opp en bruktbutikk for hvitevarer i samarbeid med Bodø Røde Kors, og det er all grunn til å tro at det blir flere.

På omvisning
Follo Ren på omvisning hos OsloKollega og Sirkular Gjenbruk.

Inspirasjon til nytenking

Astri og kollegene ble definitivt inspirert til å tenke nytt innen sitt område. - Vi i Follo Ren er jo en del av en sirkulær bransje. Vi tar lærdom av dette og ser hvordan vi kan overføre det til vår egen drift i Follo. Det bør jo være muligheter for oss å sende fine hvitevarer til videre bruk. Vi er positive, dette er spennende og viktig, sier hun.

I butikklokalene til Sirkular Gjenbruk.

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg