Du er her: Hjem / / Emballasjemerking
Emballasjemerking

Emballasjemerking

Ønsker du å benytte deg av emballasjemerket Grønt Punkt? Samtidig som du får ditt produsentansvar for emballasje ivaretatt av Norsirk? Det er intet problem! Alle som ønsker å bruke emballasjemerket Grønt Punkt på sin emballasje, kan fortsette med det – selv om de betaler emballasjevederlaget sitt til Norsirk. Det fordrer kun en inngåelse om en sublisens.

Kun en hovedlisens per land Det er det tyske selskapet PRO Europe som eier det kjente emballasjemerket. Merket forteller at det er betalt et vederlag som skal dekke innsamlings- og gjenvinningskostnader ved avfallshåndteringen av denne emballasjen. PRO Europe lar ett selskap i hvert enkelt land inneha hovedlisensen til emballasjemerket, men det skal ikke stoppe konkurranse på markedet, derfor kan man tegne en avtale om en sublisens. Rent praktisk betyr det at man tegner en egen sublisensavtale med innehaveren av merket, samtidig som man kan få sitt produsentansvar ivaretatt av et annet selskap enn lisenseieren.

Norsirk er myndighetsgodkjent I Norge er det myndighetsgodkjennelsen av Norsirk som produsentansvarsordning for emballasje som gjør at Norsirks kunder kun behøver å betale for en sublisens hos Grønt Punkt i Norge, for fortsatt å kunne benytte emballasjemerket på sin egen emballasje. Siden Norsirk er myndighetsgodkjent som produsentansvarsselskap for emballasje, oppfyller vi merkereglementet.

Vanlig løsning i Europa Ordningen med at ett selskap innehar hovedlisens og flere returselskaper kan tilby sine kunder å benytte emballasjemerket såfremt man betaler for sublisensen, er vel kjent i resten av Europa. Både PRO Europe i Tyskland og Grønt Punkt Norge har informasjon om dette på sine nettsider.

Fra PRO Europe sine nettsider:

Fra Grønt Punkt Norge sine nettsider:

Misforståelser En del misforståelser har vært ute og gått, og vi avkrefter gjerne:

  • Nei, man behøver ikke å rapportere emballasjemengder til to produsentansvarselskaper / returselskaper.
  • Nei, man behøver ikke å betale doble miljøgebyrer for å benytte seg av emballasjemerkingen green dot.
  • Nei, man behøver ikke å være medlem i Grønt Punkt Norge for å benytte emballasjemerket, men man må tegne en avtale om en sublisens med Grønt Punkt Norge for å få benytte merket. Den avtalen sender vi gjerne over.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby