Du er her: Hjem / / Sikkerhetsfokus og avfallshåndtering
Sikkerhetsfokus og avfallshåndtering

Sikkerhetsfokus og avfallshåndtering

Oktober er sikkerhetsmåneden i Norge, og da passer det godt å minne om at både forhandlere og gjenvinningsstasjoner skal ha et tilbud om en sikker løsning for innlevering av kasserte produkter med minne.

Alt for mange slurver med sikkerhet på produkter som inneholder et minne, en harddisk, når de skal kasseres. Verken mobiler eller PC’er bør leveres i åpne beholdere slik at «hvem som helst» kan ta med seg produktene. For det gjøres. Stjeling av kassert elektrisk avfall er et stort og velkjent problem.

Sikker og gratis levering

Både på kommunale gjenvinningsstasjoner og hos forhandlere kan man levere sin gamle mobil eller laptop når den skal kasseres, og de skal, ifølge norsk lovverk, ha et sikkert tilbud til alle som kommer og leverer. Etterspør dette sikre tilbudet hos din lokale forhandler eller på gjenvinningsstasjonen neste gang du er der, for det er ikke alle som har dette tilbudet på plass.

Les alt om sikker boks, s-boksen her

Sikker boks

Norsirk tilbyr alle forhandlere som er tilknyttet oss en sikker-boks, og det samme gjelder kommuner/IKS’er. Kun personell godkjent av Norsirk har tilgang til å låse opp denne boksen, og transporten av boksene følger ikke den vanlige avfallslogistikken vi benytter til kjøleskap og småelektronikk.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål; adm@norsirk.no

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby