Du er her: Hjem / / Dell stiller seg bak bærekraftssatsning
Dell stiller seg bak bærekraftssatsning

Dell stiller seg bak bærekraftssatsning

- Dette er jo helt fantastisk, utbryter Charlotte Flø Haanes, som er bærekraftansvarlig i Dell Technologies Norge. Hun er med Norsirk på omvisning hos OsloKollega, hvor kassert IT-utstyr enten får nytt liv eller gjenbrukes på komponent- eller råvarenivå.

Guiden er Norsirks Guro K. Husby, og smilet avslører at hun er fornøyd der hun står med hendene fulle av CPU-er som er klare for å brukes på nytt.

- Alle som kommer hit og ser hvordan det fungerer reagerer på samme måte, fordi det er så genialt. Her kan OsloKollega tilby en engasjerende arbeidshverdag for sine kandidater. Behandlingen av utstyret fra s-boksene gjør at vi får mer til gjenbruk, og miljøgevinsten av å kjøpe brukt fremfor nytt er jo kolossal, sier hun. Og sikter til karbonfotavtrykk og sjeldne jordartsmetaller. Den manuelle jobben med sortering av utstyret som materialgjenvinnes gir renere fraksjoner, som eksempelvis kobber. Jo lavere andel «uvedkommende» metaller, jo høyere blir verdien, fordi renere kobber kan brukes i produkter med høyere kvalitetskrav.

Dell-utstyr fra sikre bokser

Norsirk ivaretar produsentansvaret for Dell. Det betyr at Norsirk sørger for landsdekkende innsamling, miljøsanering og gjenvinning av Ikt-utstyr på vegne av Dell. miljøgebyret Dell betaler til Norsirk dekker kostnadene forbundet med innsamling og behandling av de kasserte produkter som husholdningene leverer i EE-avfallet eller s-boksene som står på gjenvinningsstasjonene i de fleste av landets kommuner.

Les mer om produsentansvar

- Dette er jo det eneste riktige å gjøre, og jeg er glad for at vi får lov til å være en del av det. I Dell Technologies har vi i en årrekke satset tungt på bærekraft, eller corporate socialresponsibility (CSR). Dette er først og fremst en verdifull samfunnsoppgave som vi tar på aller største alvor, og det er viktig for oss som selskap å ta vår del av dette. Det som også er veldig bra å se er at bærekraftig innkjøp kommer høyt opp på agendaen hos våre kunder, hvor spesielt offentlig sektor stiller krav til leverandørene i sine anbudsprosesser. Når vi kan vise hvordan vi spiller en rolle i sirkulærøkonomien får vi høyere kredibilitet hos kundene, så det er helt klart lønnsomt å være bærekraftig. Samtidig gjør det godt å bidra til aktiviteten hos OsloKollega i et menneskelig perspektiv, sier Charlotte Flø Haanes, som også er markeds- og kommunikasjonssjef i Dell Technologies. Selskapet har tre hovedverdier under sitt social impact-arbeid (sosial innvirkning): «Bærekraft», «inkludering» og «endring av liv med teknologi».

- Flere av samarbeidsprosjektene våre verden rundt har fellestrekk med virksomheten her hos OsloKollega, så det er enkelt å stille seg bak det viktige arbeidet de gjør, sier hun.

Plass til flere partnere

Gjennom flere år har samarbeidet med OsloKollega blitt mer og mer omfattende. - Vi vil samle alle gode krefter i dette prosjektet, så de som ser muligheter til å bidra på forskjellige måter, må gi oss beskjed, sier Guro K. Husby.

 

Dell EMC og Norsirk på Arendalsuka 2019

Dell møter du sammen med oss under Arendalsuka:

Del dette innlegget
Simen Berg Avatar

Simen Berg