Du er her: Hjem / / Langsiktig miljøsamarbeid
Langsiktig miljøsamarbeid

Langsiktig miljøsamarbeid

Power og Norsirk har forlenget samarbeidet sitt om ivaretagelse av produsentansvar for EE-produkter og batterier, og en treårsavtale er nå signert av begge parter.

Power får henting av EE-avfall og batterier fra alle sine forhandlere dekket av Norsirks logistikk-partnere, samt miljøsanering og gjenvinning av råvarene i produktene som kasseres. Salgsdirektør i Norsirk, Stian Holmen, er godt fornøyd med forlengelsen av avtalen. -Det er alltid spennende å reforhandle med viktige kunder, og det å få på plass langsiktige avtaler hvor vi kan jobbe med bærekraftige løsninger med Power skal bli spennende, smiler den nye salgsdirektøren.

Størst på innsamling og gjenvinning i Norge

I 2018 samlet Norsirk inn mest elektrisk og elektronisk avfall av alle returselskapene i Norge. -Vår innsamlingsforpliktelse, det vi skal samle inn, henger sammen med kundemassen vi har, forklarer kommunikasjonsdirektør i Norsirk, Guro Kjørsvik Husby. For 2018 har vi samlet inn like mye EE-avfall som nærmere 5 og 1/3 Eiffeltårn. -Med resigneringen med Power, samt andre kunder i loopen, så blir det kanskje vekten av hele 6 Eiffeltårn som skal samles inn inneværende år? smiler Husby.

Gjenvinningsgraden på EE-avfallet Norsirk samler inn er svært høyt, hvilket betyr at det meste som samles inn fra Powerbutikker rundt om i landet blir til nye råvarer. Hele 96,5% av alt som samles inn blir til nye materialer eller energigjenvinnes.

 

20 årsjubilant

Norsirk har jobbet med produsentansvar siden 1999. Alle som produserer eller importerer EE-produkter eller batterier må ha avtale med et returselskap som Norsirk, for å sørge for at den lovpålagte mengden avfall samles inn og gjenbrukes eller gjenvinnes. Jubilanten er kjent for å snu hver stein i jakten på effektive og bærekraftige løsninger.

 

Power med på spennende bærekraftsprosjekt

–Power er en spennende kunde for oss, med mot til å satse på nye løsninger, som satsingen på ombruk vi gjør sammen, forteller Husby i Norsirk. -Når kjeder har mot til å bli med på å tenke på bærekraftig ombruk, kjeder som lever av å selge nytt, da tenker jeg vi skal få et godt samarbeide i årene som kommer, smiler kommunikasjonssjefen. Power, Norsirk, OsloKollega og Sirkular Ombruk har allerede vært i gang i over et år i et prosjekt som har som mål å øke komponentgjenbruk og ombruk av hvitevarer.

Forhandlingene om ny avtale ble gjort med kjedens toppsjef, Ronny Blomseth. Foto: Elektronikkbransjen

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby