Du er her: Hjem / / Nordisk samarbeid gjennom mange år
Nordisk samarbeid gjennom mange år

Nordisk samarbeid gjennom mange år

El-kretsen er Sveriges største produsentansvarsordning for EE-produkter. Selskapet sørget for innsamling og gjenvinning av 146 000 tonn med elektrisk og elektronisk avfall i 2018 – og er en god samarbeidspartner for Norsirk.

Norsirk er Norges største produsentansvarsselskap for elektriske og elektroniske produkter i Norge. De to bransjeeide og non-profitt drevne selskapene samarbeider på tvers over grensene om gode bærekraftige løsninger for bedre gjenvinning.

Vil ha mer gjenbruk i Sverige

Martin Seeger er VD for El-kretsen i Sverige, og han har, sammen med sin ledergruppe, vært to dager i Oslo for å se på Norsirks satsing på gjenbruk denne uken. OsloKollega, Sirkular Ombruk og Norsirks datterselskap Alternativ Data, ble besøkt.  Særlig Norsirks satsing på gjenbruk samtidig som selskapet tar et stort samfunnsansvar gjennom sysselsetting av folk som trenger ekstra tilrettelagt arbeid, inspirerte den svenske ledergruppen.

Nytt kjøleskapsanlegg i Vestfold

I tillegg var de to største selskapene på innsamling av EE-avfall i Norge og Sverige inviterte til Revac i Vestfold for å se oppstarten av deres nye kjøleskapsanlegg. Et anlegg som nok er et av de mest avanserte på dette området i hele Europa. Frank Holm, en av eierne og gründerne av Revac, sammen med Kay Riksfjord, gikk nøye gjennom alle prosessene i kjøleskapsgjenvinningen. Automatiske prosesser sørger for at skapene ligger rett på transportbåndene inn til shredderen. Konstant kontroll og overvåkning av alle prosessene i anlegget er viktig siden det er klimagasser som er svært skadelige som skal hentes ut fra kjøleskapene og fryserne. Anlegget produserer også sin egen nitrogen som benyttes blant annet i shredderen for å optimalisere driften.

Kommunikasjonsdirektør i Norsirk, Guro Kjørsvik Husby, var imponert over både anlegget og viljen til å investere i teknologi som skal sørge for best mulig gjenvinning av avfallet som samles inn gjennom kommuner og forhandlere i hele Norge.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby