Du er her: Hjem / / Norsirk fikk Innovasjon Norge-støtte til utredning om EPS
Norsirk fikk Innovasjon Norge-støtte til utredning om EPS

Norsirk fikk Innovasjon Norge-støtte til utredning om EPS

Midlene går til et forprosjekt som skal utrede potensialet til EPS (ekspandert polystyren) i den sirkulære økonomien. 

Miljøgiftinnhold Forprosjektet som skal ledes av fagsjef Eva Maritdatter i Norsirk skal inneholde tre deler. Hun vil avklare om vi vet nok om miljøgiftinnholdet i EPS brukt som emballasje. For å kunne utrede hvilke kretsløp EPS-emballasjen skal gå i, må miljøgiftinnholdet avklares. En betydelig andel av midlene vil gå til screening og analyser av organiske miljøgifter.

Teknisk kvalitet Videre skal Norsirk utrede variasjoner på teknisk kvalitet på EPSen som finnes i avfallsstrømmen,  i forhold til krav spesifikasjon til gjenvinner i de forskjellige produktkategoriene som er aktuelle.

Transportutfordringer Det er kjent at det er utfordrende å transportere EPS i dag, grunnet den lave tettheten. En stor del av midlene skal derfor brukes for å vurdere alternativer for smart komprimering og transport av EPS, som skal utvikles videre i en prosjektfase to.

Det overordnede målet med prosjektet er å få til et sirkulært kretsløp av EPS innad i Norge, hvor EPS er et ettertraktet råstoff av kjent kvalitet.

Kunne du tenke deg å bidra inn i prosjektet? Både kommunale og interkommunale selskaper, samt private aktører, er velkomne til å ta kontakt med fagsjef på emballasje, Eva Maritdatter, på e-post:  eva@norsirk.no

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby