Norsirk EE-avfallsdagen

EE-avfallsdagen – vinn en mobil

Norsirk arrangerer en konkurranse på Facebook og Instagram i forbindelse med den internasjonale EE-avfallsdagen.

Hvis du vil konkurrere om en Huawei P20 gjør du som følger (konkurranseregler nederst på siden):
Ta bilde av din gamle mobil, post det på Facebook eller Instagram, og fortell hvorfor du ikke har levert den til gjenvinning ennå. Bruk #EEavfallsdagen #gjenvinning #Norsirk

Vi kårer en vinner blant bidragene som postes fram til midnatt, altså klokka 23:59, torsdag 18/10.

Det sirkulære kretsløpet strander i roteskuffen din

I forbindelse med den første EE-avfallsdagen har vi valgt å sette søkelyset på en gjemt ressurs, nemlig alle telefonene du og jeg har liggende hjemme. For den gamle mobilen hører hjemme i s-boksen på gjenvinningsstasjonen eller elektronikkforretningen, ikke i roteskuffen i de tusen hjem.

Vi nordmenn er verdensmestre i å generere elektrisk og elektronisk (EE) avfall, hele 28,5 kg i året. Selv om vi er flinkere til å samle inn EE-avfall enn gjennomsnittet i EU (50% mot 39%), har også vi mye å ta igjen for å innfri målsetningen på 69% i 2019.

Ubrukelig for deg, uvurderlig for planeten

Sjeldne jordmetaller handler om knappe ressurser på verdensbasis. En liste over metaller som er så sjeldne at vi før eller siden går tom. Det periodiske systems svar på dyreverdenens utrydningstruede arter. Les mer her

Du er helt enkelt med på å redde verden litt når du sørger for at EE-avfallet havner der det hører hjemme, nemlig hos de som gjenvinner og gjenbruker råvarene i produktene. Slik at det får nytt liv i nye produkter, som forhåpentligvis varer enda lenger og lar seg reparere hvis det trengs.

Sikker retur med s-boks

Når du har deltatt i konkurransen kan du sørge for god samvittighet og sikker behandling av mobilen ved å legge den i en s-boks. Som du finner på din lokale gjenvinningsstasjon og noen elektronikkbutikker, som for eksempel Power. Se bildet nederst i saken.

 

Konkurranseregler

Bildet
Bruk ditt eget bilde av en eller flere mobiler du har liggende hjemme i skuffer og skap. Du må ha rettighetene til bildet, og Norsirk må få lov til å bruke bildet i sine kanaler for å omtale denne konkurransen og de som deltar.

Post bildet
Bildet må postes som offentlig på Facebook og på åpne profiler på Instagram. Bildet må ha emneknaggene #EEavfallsdagen #gjenvinning #Norsirk, og en historie om hvorfor du ikke har levert den til gjenvinning ennå.

Varighet
Konkurransen varer til og med torsdag 18. oktober til og med klokka 23:59. Vinneren kåres fredag 19. oktober.

Premie
Huawei P20

 

s-boks

Se etter s-boksen for sikker retur av EE-avfall som inneholder minne.