Du er her: Hjem / / Sommervikar hos Norsirk
Sommervikar hos Norsirk

Sommervikar hos Norsirk

Siden 1. juli har en ung bergenser daglig kommet inn dørene til Norsirk på Helsfyr. Mia Bjerkestrand har master i Fornybar Energi med fordypning i forvaltning og utnyttelse av avfallsressurser fra NMBU, og har sommerjobb hos Norsirk. Produsentansvarsordningen hun foreløpig jobber med hos Norsirk, er emballasje. Bjerkestrand er godt fornøyd med å få relevant erfaring på CV’en og å lære mer om hvordan produsentansvarsselskaper jobber gjennom et sommervikariat hos Norsirk.

Det er spennende å få se litt av innsiden av et produsentansvarsselskap, og særlig hos Norsirk, hvor 3 ordninger ivaretas under samme tak. Mia Bjerkestrand

Emballasjeoptimering Mia er i gang med et forprosjekt for Norsirk denne sommeren, som blant annet retter seg mot et av forskriftskravene i Avfallsforskriftens kapittel 7 om produsentansvar på emballasje. -Emballasjeoptimering er et viktig krav som ligger ute hos våre produsentansvarskunder, opplyser Eva T. Maritdatter, fagsjef for emballasje hos Norsirk. Mia Bjerkestrand forteller at hun er i ferd med å kartlegge alle eksisterende emballasjekunder hos Norsirk. Målet med forprosjektet er å lage et analyserbart datasett over Norsirks kunder som kan brukes til videre utvikling av emballasjesjablong og til arbeid med emballasjeoptimering.

Anbefaler flere å ta inn studenter og nyutdannede

Dette er første gang Norsirk har innleid en sommerressurs, og Eva T. Maritdatter er godt fornøyd med hjelpen fra Mia. -Jeg vil absolutt anbefale andre i bransjen å ta inn sommerhjelper, og anbefaler alle sjekke ut REdu for å finne interesserte og dyktige kandidater, sier fagsjefen. REdu er avfalls- og gjenvinningsbransjens store kompetanseløft. Hovedformålet med REdu er å få de kloke hodene inn i avfalls- og gjenvinningsbransjen, gjennom å styrke fagtilbud i høyere utdanning, satse på kompetanseutvikling, innovasjon og forskning og synliggjøre bransjens muligheter. Og det å ta inn nyutdannede i sommervikariater (eller summer internships), er en god måte å både vise frem en spennende bransje – og gi studenter relevant arbeidserfaring. REdu er et initiativ av bransjeorganisasjonen Avfall Norge i tett samarbeid med medlemmene og universiteter.

Mia Bjerkestrand var for øvrig en av de som var med og arrangerte lanseringen av REdu  i 2015 på NMBU sammen med karrieresenteret, engasjert på vegne av Avfall Norge.

Jeg syns det er utrolig spennende å få et innblikk i et selskap som jobber for sirkulær økonomi. Det er så utrolig viktig for fremtiden at produkter går inn i et lukket kretsløp.                                                                                                                                                    Mia Bjerkestrand

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby