Du er her: Hjem / / Skal du kassere batterier?
Skal du kassere batterier?

Skal du kassere batterier?

Litium-batterier brukes i større og større grad i Europa og resten av verden. El-biler, verktøy, ferger på Vestlandet, alle mulige elektriske og elektroniske duppeditter – alt går på batteri – og det er litium-batteriene som er dagens foretrukne.

Dette innebærer at mengdene kasserte litium-batterier øker kraftig. På grunn av restenergien som ofte er i disse batteriene, krever de også en annen oppmerksomhet enn de portable batteriene. Norsirk, sammen med El-kretsen i Sverige, tilbyr kunder med litium-batterier spesielle brannkasser og vermikulitt for å forhindre branner.

Les alt om kildesortering av batterier

Norsirk tilbyr å hente batterier i hele Norge – fra både kommunale gjenvinningstasjoner og næringslivsaktører som har større mengder batterier. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har batterier du ønsker å avhende.

Stena Recycling og uRecycle er Norsirks partnere for gjenvinning av batterier. Begge selskapene er seriøse aktører som sørger for en høy gjenvinningsandel på batterier.

 

  • Alle batterier skal gjenvinnes
  • Skadde eller ødelagte batterier må spesialbehandles
  • Pass på brannfaren ved håndtering av litiumbatterier – sørg for spesiallagde brannkasser/vermikulitt for å forhindre brann
  • Ønsker du å bli kvitt gamle batterier – kontakt Norsirk på adm@norsirk.no

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby