Du er her: Hjem / / Ditt avfall – ditt ansvar
Ditt avfall – ditt ansvar

Ditt avfall – ditt ansvar

Søppelkaos på Grünerløkka gjennom påsken - fordi noen ikke gadd å rydde opp etter seg. 

Rett før påske ble vi i Norsirk gjort oppmerksomme på at det stod to Norsirk-merkede bigbags fulle av treverk og gipsplater på Grünerløkka, til sjenanse for naboer og andre. Mange i nærområdet mente mye om at vi ikke hentet disse, både i sosiale medier og pr telefon til oss.

Søpla di er ditt ansvar Om du jobber i en bedrift og genererer avfall, eller er privatperson som genererer avfall – det er du som skal besørge og bekoste at avfallet transporteres bort og behandles skikkelig. Uavhengig av hvilken sekk/kasse/pall/plastpose som benyttes for å ha avfallet oppi, og uavhengig av hva som står på oppsamlingsutstyret.

Forsøpling av offentlig område Vedkommende som hadde pusset opp en leilighet på Grünerløkka, eller håndverkerne som han sikkert hadde betalt for å gjøre jobben, skulle ryddet opp. Det ble ikke gjort. Naboer og forbipasserende prøvde å finne ut av hvilken leilighet som hadde ansvaret, men fant ikke ut av det. Dermed stod søpla der – til stor irritasjon for alle som gikk forbi.

Rot skaper mer rot Og avfallsmengdene vokste – for slik er det dessverre ofte, ligger det noe og slenger et sted, finner flere sitt snitt til å kvitte seg med annet avfall også; en gammel seng (jepp!), en gammel sofa (jepp!), enda en seng (jepp!) og en stol (jepp!).

Er blitt ryddet Nå er gata ryddet, alt er kjørt bort på Norsirks regning. Det våre bigbags skal brukes til, er oppsamling av elektrisk og elektronisk avfall på byggeplasser. Dette var ikke vårt ansvar, men med merkevarenavnet vårt godt synlig midt oppi denne søppelhaugen, hadde vi i grunn ikke så mange valg.

Vær en miljøagent Neste gang du du ser søppel henslengt på gata, slik som i Thorvald Meyersgate på Grünerløkka, ta gjerne en snakk med den eller de som bærer avfallet ut – og hør om de har ordnet med avfallshåndteringen. Det er et ansvar og en kost man er forpliktet til selv å ta.

Guro K. Husby Kommunikasjonsdirektør i Norsirk

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby