Du er her: Hjem / / Ny fagsjef på plass!
Ny fagsjef på plass!

Ny fagsjef på plass!

Maria Persson starter hos Norsirk AS som fagsjef for EE-produkter den første mars. Persson er i all hovedsak kjemiker, hun har hovedfag i polymerkjemi, og har vært innom både NOAH i Brevik, Aibel, DNV og Cowi.

Maria Persson ser frem mot å sette seg inn i regelverk og behandlingstrender i EE-avfallsbransjen. -Jeg har jobbet mye med plast, og mye med farlig avfall, og gleder meg til å få på plass mer kompetansen rundt metaller, sier Persson, som prioriterer å besøke Stena Recycling sitt anlegg i Halmstad og REvac sitt anlegg i Revetal som noe av det første hun gjør i ny stilling, for nettopp å få på plass forståelsen for den gigantiske industrien gjenvinning av EE-avfall er.

Vil være med og påvirke -Jeg skal også allerede i min andre uke på jobb hos Norsirk på Circular Material Conference i Gøteborg, røper Maria, og smiler at hun samtidig får en tur innom hjemlandet, Sverige. -EE-avfall inneholder svært mange materialer som det er kritisk å få gjenvunnet – og ideen Norsirk har med å sette kundene sine inn i den sirkulære verdikjeden, er noe jeg er opptatt av å få til, konstaterer Maria Persson. Hun er godt fornøyd med at hun kommer til et fremoverlent selskap hvor hun har mulighet til å være med og påvirke løsninger for både gjenvinning og ombruk.

10% ombruk ila 2020 -Norsirk har satt seg svært ambisiøse mål innen ombruk av EE-avfall, og det skal bli interessant å være med og finne de gode løsningene på dette – samtidig som løsningene skal være sikre, påpeker fagsjefen. Persson er opptatt av sikkerhetsaspektet ved ombruk. I denne tiden som bare blir mer og mer preget av IOT (internet of things) skal vi i Norsirk være sikre på at produktene som skal ombrukes, ikke inneholder sensitiv informasjon.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby