Du er her: Hjem / / Forhandlere har batteriforpliktelser
Forhandlere har batteriforpliktelser

Forhandlere har batteriforpliktelser

Forhandlere som selger batterier i sine butikker har en del forpliktelser å forholde seg til når det gjelder innsamling av batterier. Vårt selskap Batterigjenvinning bidrar gjerne med oppsamlingsutstyr og informasjonsmateriell hvis det er ønskelig. Begrunnelsen for både innsamlingskravet og informasjonsplikten henger godt sammen med det faktum at det fortsatt er for mange batterier som kastes i restavfallet - det ser vi fra analyser gjort av husholdningsavfall (plukkanalyser). Samtidig er det viktig for forbruker å vite hvor man kan levere batterier - statistikken viser nemlig at det ikke blir færre batterier i omløp. I tillegg til dette kommer det flere og flere typer batterier som er oppladbare - og som dermed også gjerne inneholder restenergi når de kasseres. Da kommer brannfare som et element inn, og derfor er det viktig at forhandlerne har gode rutiner for oppbevaring og håndtering av batterier. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om batterier.

 

Avfallsforskriftens kapittel 3 om kasserte batterier

II. Plikter for forhandler

§ 3-4.Plikt til å ta imot kasserte batterier

Forhandlere skal ta kasserte løse batterier vederlagsfritt i retur i butikklokale eller på annet sted i umiddelbar nærhet av dette. Plikten er begrenset til de kategorier batterier forhandleren omsetter, men er ikke begrenset til merke eller fabrikat. Mottaksplikten gjelder uten forpliktelse til å kjøpe nytt batteri.

§ 3-5.Plikt til å sørge for sortering og oppbevaring

Forhandler skal sørge for at løse kasserte batterier som er mottatt, sorteres fra øvrig avfall og oppbevares på egnet sted uten fare for helse, miljø eller sikkerhet. Oppbevaringen skal ikke gjøre at muligheten for behandling, herunder gjenvinning, av de kasserte batteriene, reduseres.

§ 3-6.Plikt til å informere

Forhandler skal informere om at løse batterier ikke skal kastes sammen med annet avfall og om den mottaksplikten som forhandleren har. Det skal informeres gjennom oppslag i butikklokaler. Teksten skal være iøynefallende, lett lesbar og skille seg ut fra øvrig informasjon.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby