Myndighetene har fasiten

Produsentansvar
19. april 2016 av Guro Kjørsvik Husby

Er du i tvil om din leverandør er så grønn og bærekraftig som han sier? Dersom du er usikker – kan du i Norge enkelt sjekke om leverandøren du benytter tar sitt lovpålagte produsentansvar på alvor.

Miljødirektoratet har opprettet et eget register – hvor alle som er med i et godkjent produsentansvarsselskap for EE-produkter er listet opp. Er du i tvil om din leverandør tar sitt ansvar på alvor – sjekk listen her (http://www.eeregisteret.no/ShowHTML.aspx?file=Medlemmer.htm). Oversikten over de som er med i en godkjent produsentansvarsordning har ikke fått mye oppmerksomhet – dog har listen vært offentlig i mange år.

I Elretur ønsker vi oss tilsvarende oversikter for de som tar produsentansvar for batterier (allerede lovpålagt) og for emballasje, når den tid kommer at emballasje også er blitt en lovfestet produsentansvarsordning.

Elretur sørger selv for å utstyre alle sine kunder på produsentansvar med egne sertifikater. Sertifikatene er merket med gyldig årstall, så det ikke skal være tvil om gyldigheten. Vi vet disse sertifikatene ofte ligger som vedlegg når våre kunder besvarer anbudsforespørsler.

Det er altså ingen grunn til ikke å etterspørre dokumentasjon som viser at leverandørene som benyttes tar sitt produsentansvar på alvor. I Elretur legger vi også selv til rette for at kundene våre skal ha dette lett tilgjengelig – i tillegg til at myndighetenes fasit også er tilgjengelig for alle som vil sjekke opp leverandørene sine.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *