OBS – dette er et gammelt arrangement, nye kunngjøres på 
Norsirk.no/frokostseminar/

Vi fortsetter suksessen fra tidligere år og har gleden av å invitere til NORSIRKs årlige seminar om bærekraft og sirkulærøkonomi.

Det finner sted 30. mars 2017 i Kulturkirken Jakob i Oslo, klokken 14:00.
Arrangementet er gratis, med enkel bevertning. Meld deg på i skjemaet nederst på siden.

Tema: Bærekraft etter Trump: Er næringslivet vårt siste håp?

Sterke politiske krefter har fremmet bærekraft helt siden Brundtlandrapporten introduserte begrepet i 1987. Både i Norge og internasjonalt har styresmaktene signert noen av de største og mest ambisiøse avtalene vi har sett på noe politisk område. Men nå kan det se ut til at vinden er i ferd med å snu i internasjonal politikk. Betyr Trump døden for internasjonale miljø- og klimaprogram? Har politikken utspilt sin rolle? Er næringslivet vårt siste håp?
Vi tar debatten.

  • Produsenten forteller hvordan bedrifter kan finne profitt i gjenbruk.
  • Investoren forklarer hvorfor finansverden har fått øynene opp for bærekraftige investeringer.
  • Gründerne viser oss fremtidens forretnings- og samarbeidsmodeller.

Følg med på arrangementet på Facebook for oppdateringer om fullstendig program.

Foredragsholdere:

Nikolai Astrup er stortingspolitiker for Høyre, leder i Transport- og kommunikasjonskomiteen og tidligere nestleder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Han har vært miljøpolitisk talsperson for Høyre, og engasjert i EU-saken gjennom blant annet nestledervervet i Europabevegelsen frem til 2013. På årets landsmøte satt Høyre veldig ambisiøse klimamål rettet mot spesielt plast, marin forsøpling og emballasje. De vedtok å utrede flere produsentansvarsordninger, å gjennomføre EUs emballasjedirektiv, og å vurdere ny returordning for plaststoffer med lang nedbrytningstid.

Louise Koch er Corporate Sustainability Lead for Dell i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2016 ble Louise kåret til en av 100 Most Impactful CSR Leaders. Hennes arbeid er drevet av en lidenskap for å bygge en bedre verden. Louise mener at næringslivet har et ubegrenset potensial til å utvikle bærekraftige løsninger ved å aktivere kraften av innovasjon, bedriftstenkning, og globale relasjoner. Louise var tidligere Head of CSR for Dansk Erhverv. Hun tjente også som styremedlem i det danske etisk handel-initiativet og var en nasjonal ekspert i ICC-kommisjonen på CSR og antikorrupsjon.

Reynir Indahl er Managing Partner i Summa Equity, et nordisk investeringsselskap som ble stiftet i 2016. Private equity-selskapet investerer for å levere langsiktig og konsistent i bedrifter som påvirker verden i en positiv retning. Tidligere var Reynir partner i Altor Equity Partners. Før dette var han administrerende direktør i Ignis Photonyx, investeringsdirektør i Kistefos Venture Capital, og Engagement Manager i McKinsey & Company.

Torger Kjeldstad er styreleder og medgründer i Carrycut. Carrycut er en ny delingsøkonomi-app for varetransport. Både amatører og profesjonelle kan bruke appen. Carrycut har inngått et samarbeid med NORSIRK om avfallsinnsamling i Oslo. Dersom du for eksempel har et kjøleskap du ønsker å kvitte deg med, kan du legge det ut på appen og vente på at noen henter kjøleskapet for en liten slant og kjører det til innsamlingsstasjonen.