Du er her: Hjem / / Anbud, kompetanse og miljødokumentasjon   
Anbud, kompetanse og miljødokumentasjon

Anbud, kompetanse og miljødokumentasjon   

Forrige uke tok en relativt stor produsent kontakt for å få vite gjenvinningsgraden på produktene de satte på markedet. Etter litt snakk frem og tilbake, ble det opplyst at årsaken for at produsenten trengte dette, var at i et anbud ville en kommune ha informasjon om gjenvinningsgrader på det aktuelle EE-produktet som skulle leases. Norsirks reelle gjenvinningstall viste seg raskt å være svært mye høyere enn hva bedriften selv hadde anslått. Gjennom våre systemer kan vi dokumentere ovenfor kunder, kommuner og myndigheter hva de faktiske gjenvinningsgradene er på forskjellige produktgrupper.

Samtalen fortsatte, og etter 20 korte minutter kunne produsentene i tillegg til å ha en svært mye bedre score på gjenvinningsgraden, også vise til at levetiden på produktet, som skulle leases, var et svært vesentlig aspekt i miljødokumentasjonen. De store maskinene det var snakk om skulle ikke gjenvinnes etter 4 år hos den aktuelle kommunen. Da skal maskinene tilbake og få sørvis, før ytterligere leasing i Norge. Når så det norske markedet vil ha nyere modeller enn disse på etter hvert 7 – 8 år, så blir de fullt funksjonelle maskinene eksportert til Polen, som ikke har en like moderne teknologipark som vi her i landet.

Jeg vet ikke om produsenten vant anbudet. Men selgeren lærte mye om miljøgevinstene ved å forlenge livssyklusen til et produkt, og vedkommende kunne skrive svært mye mer i anbudsdokumentene til kommunen etter samtalen med oss. Miljøsertifikatene våre ble selvfølgelig også lagt ved anbudsdokumentene.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål til hvordan Norsirk kan hjelpe deg og din bedrift.

Guro Kjørsvik Husby Kommunikasjonsdirektør i Norsirk AS guro@norsirk.no / 99 500 518

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby