Du er her: Hjem / / Søknad oversendt Miljødirektoratet
Søknad oversendt Miljødirektoratet

Søknad oversendt Miljødirektoratet

Alle som vil drive som produsentansvarsselskap for emballasje i Norge, må være godkjente for denne virksomheten av Miljødirektoratet. Norsirk sendte sin søknad den 30. oktober, og er så vidt returselskapet bekjent, det første selskapet som søker om godkjennelsen her i landet.

Zlatko Kazaz, driftsdirektør i Norsirk AS, imøteser tilbakemeldingene fra Miljødirektoratet på søknaden. -Dette er første gang noen skal godkjennes innen produsentansvar og emballasje, tidligere forhold man seg til en bransjeavtale, sier Kazaz. -Prosessen med å få på plass en forskrift for emballasje gikk svært fort, så fort at søknadsskjemaene for produsentansvarsselskapenes godkjenning ikke var klare da forskriften trådte i kraft den 1. september i år, forteller Kazaz. Det er også bakgrunnen for at Norsirk ikke søkte allerede da forskriften trådte i kraft den første september.

Driftsdirektøren i Norsirk forventer noe dialog med Miljødirektoratet om søknaden i ukene som kommer, før det endelige svaret på søknaden gis.

-Vi håper på at søknadsprosessen er ferdig behandlet og godkjent senest ved utløpet av 2017, smiler Kazaz. Det ligger en selvpålagt forventning om at vi skal være godkjente som produsentansvarsselskap for emballasje innen 1.1.2018, og derfor har vi i Norsirk jobbet iherdig for å få søknaden sendt inn før november. Det har også vært viktig for oss å gi Miljødirektoratet mulighet til å saksbehandle søknaden på en god måte, og ha tid til å komme tilbake til oss ved eventuelle spørsmål, sier Zlatko Kazaz i Norsirk.

Norsirk er allerede myndighetsgodkjente for å drive som produsentansvarsselskap innen EE-produkter og batterier, samt at selskapet er sertifiserte etter ISO 9001 og 14001.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby