Du er her: Hjem / / Ny kommuneavtale på innsamling og behandling av EE-avfall og batterier
Ny kommuneavtale på innsamling og behandling av EE-avfall og batterier

Ny kommuneavtale på innsamling og behandling av EE-avfall og batterier

NORSIRK tilbyr nå alle kommuner og interkommunale renovasjonsselskaper et revidert tilbud om avtale om innsamling og levering av kassert EE-produkter og batterier.

Den reviderte avtalen er nøye gjennomgått med flere av våre kunder og våre leverandører. I tillegg har vi hatt flere møter med utvalget for produsentansvar fra Avfall Norge. Etter flere runder og tilbakemeldinger, vil avtalen nå sikre service og sikker håndtering av både EE-produkter og batterier. Vi har også tilrettelagt for en solidarisk landsdekkende godtgjørelse for arbeid utført av kommunen.

Et svært viktig moment i den nye avtalen er NORSIRKs forsterkede satsing på gjenbruk. Vi skal forsterke vår posisjon i forhiold til EUs krav til sirkulær økonomi, og trenger gode samarbeidspartnere for å komme i mål med økt gjenbruk. Kommuner og IKS'er vil være strategisk viktige samarbeidspartnere på dette området.

Vi tilbyr også sikker løsning for EE-produkter med sensitiv informasjon gjennom vårt konsept «Sikker boks». Kommuner har et krav på seg om en slik sikker løsning, ref Avfallsforskriftens kapittel 1:

§ 1-8.Plikt til å sørge for sortering og oppbevaring av EE-avfall

Kommunen skal sørge for at EE-avfall sorteres fra øvrig avfall og oppbevares på egnet sted. Oppbevaringen skal ikke virke skjemmende eller innebære fare for forurensning eller skade på mennesker eller dyr. Muligheten for forberedelse til ombruk, materialgjenvinning og utsortering av komponenter i EE-avfallet skal ikke reduseres. Kommunen skal iverksette tiltak for å forhindre tyveri av EE-avfall. På betjente mottak skal det være tilbud om at EE-avfall som kan inneholde sensitive data kan oppbevares i stasjonær avlåst beholder eller ved tilsvarende sikker lagring.

NORSIRK  håper å høre fra dere for nærmere gjennomgang av tilbudet.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby