Du er her: Hjem / / Satser på kraftig økning i gjenbruk
Satser på kraftig økning i gjenbruk

Satser på kraftig økning i gjenbruk

Norsirk er i en egen liga når det gjelder å se hvilke konsekvenser det får å gå "all in" i den sirkulære økonomien.

-Vi har gjenvunnet metaller og andre fraksjoner fra EE-avfall i 18 år, så delen om å sørge for at avfall kommer inn igjen i ressurskretsløpet er ivaretatt, sier Stig Ervik, direktør i Norsirk.

Nå ser Norsirk på mulighetene for å øke gjenbruk av produkter som virker, eller som trenger litt småreparasjoner. -Vi samarbeider allerede med en arbeidsmarkedstiltaksbedrift, Itas,  som har bidratt til å øke komponentgjenbruken vår. Det innebærer at vi skrur og sorterer ut enkeltdeler fra EE-avfall som kommer til oss, og finner markeder hvor disse kan benyttes på nytt. Enten som reservedeler, eller som erstatning for helt nye komponenter.

Norsirk utfordrer også til mer samarbeid med kommunene og gjenvinningsstasjonene i det ganske land, for å bidra til å høyne gjenbruket.

-Det meste av forbrukerelektronikk, produkter vi har hjemme hos oss selv, leveres til kommunens gjenvinningsstasjon når vi kjøper oss nye ting, sier Ervik. Han har tro på at mye av det som leveres kan gjenbrukes, og da må han få kommunene med på denne sirkulærøkonomi-tankegangen.

-Vi kommer med incentiver i våre nye tilbud til kommunene for nettopp å øke gjenbruk av EE-produkter. Målet vi har satt oss er 10% gjenbruk i 2020. Det er et hårete mål, men dette må vi bidra til og få til for å nå EU sine mål på disse områdene.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby