Du er her: Hjem / / Emballasjeforskrift på vei
Emballasjeforskrift på vei

Emballasjeforskrift på vei

Det har i lengre tid vært varslet at EUs minimumsdirektiv om produsentansvar på emballasje var på vei inn i norsk lovgivning – og nå er høringsutkastet oversendt fra Miljødirektoratet til departementet. I den forbindelse har direktoratet også sendt ut en pressemelding – som kan leses i sin helhet her.

Elretur er positive til at det blir en forskriftsfesting av produsentansvar på emballasje – og imøteser at den trer i kraft i løpet av 2017.

-Det er lettere å forholde seg til en forskrift som gir klare og tydelige retningslinjer for alle som ønsker å ta produsentansvar for emballasje, enn dagens bransjeavtaler, sier Stig Ervik, daglig leder i Elretur AS. -I tillegg kommer det en godkjenningsordning av selskapene som ønsker å ta dette produsentansvaret, noe vi har gode erfaringer med hva gjelder produsentansvar for EE-produkter, fortsetter han. Ervik ser frem mot en forskrift som vil føre til like konkurransevilkår. I tillegg er det et klart og tydelige budskapet fra Miljødirektoratet om at «Alle som produserer eller importerer emballasje eller emballerte produkter, må være medlem i et godkjent returselskap». Dette vil være med på å sikre at gratispassasjerproblematikken vil bli borte, og at alle er med på å tar sin rettmessige andel av kostdandene ved innsamling og håndtering av emballasje.

Elreturs datterselskap Emballasjegjenvinning har siden 2014 samlet inn og gjenvunnet emballasje på vegne av sine kunder. Selskapet er et av to systemer som er "godkjente" i sertifiseringskravene dersom din bedrift ønsker å Miljøfyrtårnsertifisere seg.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby