Du er her: Hjem / / Komponentgjenbruk
Komponentgjenbruk

Komponentgjenbruk

EE-avfallet ditt kan være verdt mer enn du tror, både økonomisk  – og miljømessig

Kabler, ledninger, elektromotorer, kretskort med gull, sølv og kobber vet de fleste at har en verdi og må tas vare på. Men viste du at dekodere, modemer, blybatterier og mange andre EE-produkter som har levd ferdig sitt liv, har en materialgjenvinningsverdi eller ombruksverdi?

Vi i Elretur jobber daglig med å finne den beste måten å ta vare på verdiene i EE-avfallet. Det kan være produkter som i dagens form har sett ferdig sin livssyklus, fortsatt har en stor verdi for andre. Det er en av våre arbeidsområder – å finne løsninger som gjør at dine kasserte produkter først kan gjenbrukes, før de kasseres (=gjenvinnes).

Et godt eksempel på gjenbruk er en av våre kunder som har importert dekodere. Disse har tidligere kun gått til materialgjenvinning. Men Elretur har gjennom sitt nettverk funnet samarbeidspartnere som gjenbruker komponentene i dekoderen. Dette har en verdi for kunden som nå for betalt for sine gamle dekodere, samtidig som vi sammen bidrar til sirkulær økonomi – gjenbruk fremfor materialgjenvinning av produktet. Vi har andre eksempler hvor hele produktet også går til gjenbruk, ikke bare deler av produktene (komponentgjenbruk).

Har ditt firma EE-avfall som dere lurer på om kan ha en verdi? Som kan gjenbrukes i sin helhet – eller komponentgjenbrukes? Vi ønsker i så fall at dere tar kontakt med oss for å finne ut av det. Vi har landsdekkende innsamling av EE-avfall, så det spiller ingen rolle hvor i landet dere holder til.

Husk at EE-avfall som tidligere ikke har hatt en verdi, nå kan ha det. Enten ved ombruk av hele produktet eller komponentene i det – og dette vil komme deg til gode, ved at vi betaler deg for ditt EE-avfall.

Del dette innlegget
Guro Kjørsvik Husby Avatar

Guro Kjørsvik Husby